به نام خدا 

بخش سوم : برنامه نویسی کلید ها (buttons)

در بخش دوم بعد از این که تنظیمات اولیه تموم شدن و کلید finish  را زدیم ، وارد بخش زیر میشویم


ورود به این بخش به معنی آغاز فرایند برنامه نویسی اچ ام آی می باشد . این صفحه از بخش های مختلفی تشکیل شده و اون صفحه سفید وسط تحت عنوان screen_1 محیط اصلی قرار گیری المان های ما است . 

خیلی نمیخوام توضیخات اضافی بدم و قصد دارم برم سراغ اصل مطلب چون به نظرم بهترین توضیح همینه که وارد برنامه نویسی شیم . خب پس بریم سراغ معرفی button  برای این که بتونیم که یک button  به محیط اضافه کنیم باید از نوار منوی بالا وارد بخش element  شیم :


بعد از این که بر روی element کلیک کنید گزینه های مختلفی برای شما به نمایش در میان :

در این مرحله بر روی button  کلیک کنید ، بعد از کلیک کردن بر روی این گزینه تمامی کلید های موجود در برنامه برای شما به نمایش در خواهد آمد :

set to On : معنی فارسیش میشه روشنش کن ! این کلید عملکرد بیتی  دارد یعنی تنها با یک بیت کار میکند . در پی ال سی های سری دلتا از فلگی به اسم  M  استفاده میشود که یک حافظه یک بیتی است یعنی یا خاموش و یا روشن . که این مورد در بخش برنامه نویسی پی ال سی توضیح داده خواهد شد که در آینده منتشر میکنم . 

الان با این کلید قراره یک بیت رو روشن کنیم . فرض کنید در برنامه نویسی پی ال سی تعیین شده که M0 اگر روشن شود یکی از خروجی های پی ال سی فعال شده و یک کنتاکتور را فعال میکند . حالا شما میخواهید با استفاده از اچ ام آی M0 رو روشن کنید . برای این کار برروی set to on  کلیک کنید تا به محیط برنامه نویسیتون اضافه بشه :



همونطور که میبینید من یک کلید set_to_on اضافه کردم نگران نباشید سایز و رنگ و موقعیتش تو صفحه قابل تنظیمه برای تغیر موقعیتش تو صفحه روش کلیک کنین و بکشینش هر جا دوست دارین و تغیر سایزشم که سادس از گوشه اش میشه تغیر سایز داد روش کلیک کنید همه چیز خودش تابلو هست اما برای ورود به تنظیمات اصلی کلید باید روی اون دابل کلیک کنید (دو مرتبه کلیک کنید ) بعد از دابل کلیک وارد صفحه تنظیماتش میشین عکس زیر رو ببینین :

 

در بخش Main  زیر مجموعه Memory

قسمت اول نوشته Write Address  برای این که براش تعریف کنید کدوم flag رو میخواین کنترل کنید باید وارد این بخش بشین . بخش بعدیش نوشته Read Address معنیش اینه که میتونین با ست شدن کلید های دیگه و یا از طریق ماکرو نویسی کنترلش کنید که در ادامه توضیح میدم و بهتره در بخش ماکرو نویسی بهش بپردازم هر چند بدون ماکرو نویسی هم میشه . ساده بگم فرض کنید ی کلید گذاشتین و باهاش flag M1 رو روشن کردید (ست کردید) میاین به Read Address  فلگ M1 رو اختصاص میدین که هر موقع اون ست شد این کلید خود به خود فشرده میشه .

Write Offset Address , Read Offset Addres هم الان بهش نمیپردازم چون جاش نیست و خیلی هم به کارمون نمیاد نگران نباشید .

 اون طرفش ی بخش به اسم Style هست که میتونین باهاش شکل کلیدتون رو تغیر بدید که کلا 4 گزینه هستش :

Standard : میشه همین شکلی که در حال حاضر داره 

Rised :  شکل کلید رو یکم برجسته میکنه

Round : شکل کلید رو گرد میکنه 

Invisible : کلا غیر قابل دیدن میشه

قسمت Foreground color : رنگ کلید رو میشه باهاش تغیر داد

BlinK  : میگه چشمک بزنه کلید یا نه اینم دلخواهه بسته به نیازتون میتونید فعال کنید و یا نکنید

با دو تا دیگه کاری ندارم میرم سراغ Main2 :

کلا سه تا گزینه داره خیلی مهم نیستند اولیشو میگم :

Transparent : میتونه بین 0 تا 255 باشه اگه 0 باشه کلیدتون دیده نمیشه و 255 حداکثرشه و کارش تنظیم میزان شفافیت هستش برای مثال در تصویر زیر من عدد رو به 50 تغییر میدم نتیجشو ببینید :

 بخش بعدی وارد گزینه Text میشیم که کارش مشخصه ی متنی رو میاره به کلید اضافه میکنه  بریم قبلش با هم ببینیم شکل کلی صفحشو تا توضیحاتش رو بدم :


برای سریعتر شدن کار من مقادیر رو پر کردم . توی اون کادر نوشتم کنتاکتور 1 یعنی بیا و اون متن رو بزار رو کلیدم . سایز فونت رو گذاشتم 28 و رنگ رو قرمز انتخاب کردم .

اون قسمت پایینش در state 0  نوشتم کنتاکتور 1 و در state 1 نوشتم روشن شد معنیش اینه بعد از فشردن کلید نمایش بده که روشن شد . حالا اینم بگم به تعداد وضعیت کلیدتون میتونین تنظیماتش رو انجام بدین منظورم رنگ و فونت و ... است (تنظیمات نمایش) من تمام این تنظیمات رو برای وضعیت 0 کلید تنظیم کردم یعنی وضعیتی که هنوز کلید رو فشار ندادم برای تنظیمات وقتی که کلید فشرده شد چه رنگی داشته باشه و چ فونتی و هر چیز دیگه باید شماره state  رو تغیر بدید :

همونطور که مشخصه این کلید فقط دو تا وضعیت داره  برای تنظیمات گرافیکی صرفا بر اساس دلخواهتون state 1 رو هم تنظیم کنید مثلا بعد از فشردن کلید چه رنگی بشه و چی روش نوشته بشه و ....  برای مثال شکل زیر رو ببینید :

 بعد از فشردن کلید رنگش قرمز میشه و نوشته میشه روشن شد .

بریم سراغ بخش بعدی  Picture

در این بخش میتونید ی عکس روی کلیدتون بزارید که متونه از عکس های از پیش موجود در نرم افزار باشه یا عکس دلخواه که در مورد عکس دلخواه در آینده توضیح میدم.

برای قرار دادن عکس از بخش Picture bank name  ی عکس انتخاب میکنیم برای اینکه تصویرتون کل کلید رو پوشش بده از قسمت stretch mode  گزینه رو به All تغیر بدید این بخش رو به خودتون میسپارم تمرین و تکرار کنید چیزی برای توضیح دادن نداره .

بخش های بعدی وارد بحث پیشرفته میشن که در بخش های آینده بهش میپردازم .

خب تقریبا با بیشتر بخش های مهم آشنا شدین. بریم set_to_on رو راه بندازیم . قراره بعد از فشرده شدن کلید ، فلگ M0 مربوط به پی ال سی رو روشن کنیم تا کنتاکتور 1 روشن بشه .  خیلی ساده در بخش Write Address میایم و فلگ رو انتخاب میکنیم .

 


بعد از کلیک بر روی Write Address پنجره بالا باز میشود در بخش Device Type باید M را انتخاب کنید و در Address Value مقدار 0 را انتخاب میکنیم و گزینه ENTER  را میزنیم حالا این کلید میاد و M0 رو برامون روشن میکنه .

نکته مهم اینجاست که این کلید پس از فعال شدن فعال میشود و در همان حالت میماند و نمیشه که غیر فعالش کرد برای این که متوجه بشید منظور من چیه برای این که متوجه موضوع بشین قبلش باید بگم که این نرم افزار قابلیت سیمولیشن آفلاین داره که میشه ی سری تست هارو گرفت برای این کار برروی آیکون که در تصویر زیر نشان داده شده کلیک کنید .



بعد از اینکه برروی آیکون بالا کلیک کنید اگر برنامه دچار خطا نباشد اجرا میشه رایج ترین خطای ممکن تعین نکردن آدرس میباشد مثلا اگه بهش نگید که قراره تو مثلا M0 رو کنترل کنی یا هر فلگ دیگه برنامه خطا میگیره . خب بگذریم بریم سراغ نتیجه شبیه سازی . بعد از کلیلک روی آیکون نشان داده شده پنجره زیر باز خواهد شد .

این پنجره دقیقا همونیه که اگه تو ی اچ ام آی واقعی هم تست کنیم نمایش داده میشه . خب حالا اگه من روش کلیک کنم میشه شک زیر :

تمام اتفاق ها در مورد کلید Set To on همینه روشن میشه و روشن باقی میمونه و با کلیک بر روی کلید نمیشه مجدد خاموشش کرد . برای خاموش کردنش چند راه هست مثلا از طریق ماکرو نویسی که موضوع الان ما نیست و بعدا بهش میپردازم و یکی از راه ها استفاده از کلید Set to off  هستش . برای این کار از طریق همون گزینه element کلید Set to off  رو از زیر مجموعه Buttons  انتخاب میکنیم . نکته مهم اینه که اگه شما قصد خاموش کردن کلید Set to on رو دارید ، باید حتما آدرس کلید Set to off  با آدرس کلید Set to on یکی باشد تا وضعیت کلید Set to on  رو به وضعیت قبلش برگردونه و نکته بعدی این که Set to off  هم درست مثل Set to on یک بار کلیک میشه و تو همون وضعیت میمونه و اگر کلید Set to on ما با Set to off هم آدرس باشد بعد از فشردن Set to on ، کلید Set to of ما به وضعیت قبلش برمیگرده درست مثل الاکلنگ اون اگه بیاد بالا این یکی میره پایین و برعکس . 

خب من ی کلید Set to off  رو با آدرس M0  رو اضافه کردم حالا وارد شبیه ساز آفلاین میشم تا نتایج رو ببینید 

1. در این حالت هیچکدوم از کلید ها رو فعال نکردم:

2. کلید مربوط به Set to on  رو فعال کردم :

همونطور که میبینید بعد از فشردن کلید مربوط به Set to on v رو فعال کردم وضعیت نوشته اون به روشن شد تغیر کرد و کلید پایین مربوط به Set to off  که وضعیت دومش اسمشو گذاشتم خاموش شود خودکار فعال شد چون هم آدرس با کلید Set to on  بود حالا برای این که خاموشش کنیم روی کلید زرد رنگ کلیک میکنیم 

3 . کلیک برروی Set to off (زرد رنگه):

همونطور که میبینید با فشردن کلید پایینه وضعیت هر دو تغیر کرد . خلاصش میشه پایینی متخصص خاموش کردن مطلق و بالایی روشن کردن مطلقه همو خنثی میکنن .

پایان این بخش .

در بخش بعدی انواع کلید های دیگه رو با هم کار میکنیم اگر جای سوالی بود تو کامنتا برام بنویسین و اینم بگنم توضیحات این بخش ها تو متن یکم سخته در آینده از طریق اینستاگرام براتون فایل های ویدیویی آماده میکنم . 

در پناه خدا